30 Mart 2018 Cuma

ASTROLOJİ-31Mart 2018 Dolunayının bizlere etkisi..

31 Martta Terazinin 10 derecesinde dolunay gerçekleşecek. Güneş dolunayda haliyle dolunayın gerçekleştiği Terazinin zıt burcu Koçta 10 derece olacak.
Dolunaylar bize daha önce başladığımız bir hedef veya konuyu ya sonuçlandırma, tamamlama ya da gelinen noktada neredeyiz, sonuca gitmek için neler yapmalıyızın hesabını yaptırır.
Dolunay anı haritasının Yükseleni Aslan burcu. Aslanın yöneticisi Güneş Koçta ve dolunayın zıt burcunda olunca Güneşin hayli önemli aktör olduğunu görüyoruz burada.
Koç Güneş zaten başlamak, öncülüğünü yapmak, kendi yolunda gitmek, bir konuda atılmak veya savaşmak enerjisini temsil eder.
Dolunay haritasında, Koçta bulunan Güneş, Merkür, Terazi Dolunay ve Oğlakta bulunan Mars ve Satürn arasında büyük bir T-kare oluşturmakta. Bu çıkılmakta zorlanılan bir gerilim, zorlayıcı bir mücadele de belli bir noktada takılmaya işaret etmekte. Yani, hedef veya konu neyse tıkanmış demektir bu durumda. İşin içinden çıkılması zor bir durum özetle.
Yükselen Aslan 26 derecede, bu derecede “moral bozukluğu”na işaret eden bir sabit yıldız var. Aslan güçlü olmak, pozitif güven ve başarma arzusu, rütbe, statü, gücü elinde tutmak vs ile ilgili olsa da, karşı taraf veya başkalarının talepleri ve gücü hayli zorlayıcı. İki güçlü tarafın karşı karşıya gelmesi durumu var burada.
Bu tıkanan noktadan çıkmanın yolu var mı? Var görünüyor.
Dolunayın bulunduğu Terazinin yöneticisi Venüs’e bakınca, Venüs dolunay günü, güçlü olduğu ve yönettiği bir başka burç Boğa’ya geçiyor! Venüs burada kilit nokta!
Parayı veren düdüğü çalar!
Açıkçası, bu çatışma para konusu halledilince tıkanıklıktan çıkar anlamına gelmekte.
Tabii başka unsurlar da var burada.
Çatışma yaşadığınız konuda, tıkanıklıktan çıkmak, sağlıklı yol bulmak için, parasal şartlarınızı, kendi değerlerinizi ve kendinize güveni ortaya koymak durumundasınız. Bu da sizi çatışmayı zorlamak yerine, bodoslama dalmak yerine, daha akılcı kararlara sevk eder.
Belki de, yaşadığınız para krizidir, bu çatışma size yeni para kaynaklarını bulmak konusunda ışık tutacaktır!
Venüs istikrarlı parasal kazanç kaynağına işaret ediyor. Bunun yolunu bulup sıkıntıyı aşmak çözüm yolu görünüyor.
Ve ayrıca, Venüs paraya işaret ederken, arka planda, kendine içsel güvenin tam olursa, başarırsın, mesajı veriyor.
Dolunayda dikkat etmemiz gereken şeyler neler?
Mars-Satürn kavuşumu sakarlık, kaza, sağlık problemlerine ve ayrıca yasal konularla ilgili sıkıntıya işaret edebilir.
Yasal konuda ihmal ettiğiniz konu önünüze gelebilir, ihmalin faturası olur. Ancak Venüsün akabinde Mars ve Satürnle güzel açısı, maddi konuda yasal problemin halledilebileceğini göstermekte.
Dolunayda en önemi konu; sağlık!
Uğraştığınız, çabaladığınız şeyin bedeli sağlık olmasın!
Yani, çok istediğiniz bir şeyin neye mal olacağını hesap etmeniz gerekir. Sağlığınızı yıptarak elde etmek doğru olmaz. O zaman ya istediğiniz şeyde bir sorun vardır ya da o şeyi elde etme mücadele şeklinde bir sorun vardır.. Bunları sorgulayıp, olması gereken sağlıklı yolu seçmektir.
Özetlersem;
Bu dolunayda, Güneş Koçta, yüceldiği burçta, Mars keza Oğlakta, yüceldiği burçta, Venüs kendi burcunda güçlü, Satürn kendi burcunda güçlü olduğu konumda. Sakinlik, uzak vadede akıllı plan, soğuk kanlılık, planlı ve kararlı bir şekilde hedefe odaklılık, bütün bunları bir araya getirdiğimizde, zoru başarmak durumu ortaya çıkabilir görünüyor… Zorlu bir mücadeleden çıkmak.. Ve çatışmaya rağmen hedefe ulaşmak mümkün. Bunun maddi-manevi ödülü veya bedeli neyse o da akabinde gelecektir.
Dolunayda işten çıkma veya ilişkilerin kopma riski oluşabilir, çatışma büyütülürse.
Dolunay, en çok burcun ilk 10 gününde doğan Öncü burçları etkiler yani Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak, ayrıca Aslan ve Kovaları da etkileyecektir. Burcu, Yükseleni veya Ay burcu bu burçlarda olan daha bilinçli ve esnek olmalı ve yapması gerekeni yapmak konusunda sorumluluk almalı. Sorumluluğu başkasından beklemeden veya suçu başkasından bulmadan…
Bu dolunayda attığınız adımlar, akabinde ilerleyen zamanda yepyeni bir sayfa açabilir hayatınızda!..Alıntı. Sevgilerimle..

2 yorum:

  1. Alara aabla tşkler. Merkürün gerilemesi ne zaman bitiyor acaba bilgilendirirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım. Merkürün gerilemesi demek ileşimde kopukluklar yaşanması ayrılıkların boşanmaların çoğalması demek şu ara gökyüzü pek iyi etkide değil karman çorman bir halde yani bu da hepimizi olumsuz etkiliyor haliyle.. Merkürün gerilemesi 16martta bitiyor ama verimli hale gelmesi ayın 19unu bulur diye düşünmekteyim. Sevgiler..

    YanıtlaSil